Förflytta dig till innehållet

Ge en chans åt Blumenthal!

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Jag har hört att det samlas namn mot enda sökanden till kaplanstjänsten på Houtskär, Peter Blumenthal. Jag tycker att det känns fel att döma en människa på basen av rykten. Därför hoppas jag att Houtskärsborna ger Blumenthal en chans att själv visa vad han står för och vad han går för. Jag blev själv väl emottagen när jag kom som kyrkoherde till församlingen år 1985. Och jag fick verka där under åtta fina år.

Jag hoppas att Houtskärsborna kan visa Blumenthal samma gästfrihet som jag själv fick åtnjuta.

 

Johan Eklöf

Dela artikeln

En kommentar: “Ge en chans åt Blumenthal!

  1. Tina Axén skrev

    Jag vill såtillvida tillrättalägga Eklöfs inlägg att det ingenstans är varken skrivet eller sagt att namnlistorna är EMOT Blumenthal. Det fungerar som ett stöd FÖR Lagerroos och att vi önskar se henne som vår präst även i fortsättningen och att det samtidigt är en åsiktsyttring för vad flertalet församlingsbor värdesätter i kyrkans värdegrund år 2020. Vi vet också att det är en omöjlighet för henne att söka tjänsten för tillfället och att man enligt regelverket bör anställa den som är behörig framom en obehörig.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit