Glutenfria läckerheter från morgon till kväll
GLUTENFRI UGNSPANNKAKA
4 ägg
8 dl mjölk
4 dl havremjöl
1 dl rismjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 krm vaniljpulver
2 msk socker
Blåbär, vaniljglass, lönnsirap och sylt till servering
Värm ugnen till 225 grader. Klä ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Vispa ihop ägg och mjölk i en stor beredningsskål.
Rör ihop mjölsorterna med bakpulvret, saltet och vaniljpulvret.
Vispa ner lite i taget av mjölblandningen i mjölkblandningen med hjälp av en elvisp. Vispa ordentligt tills smeten skummar.
Häll smeten på ugnsplåten och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter. Låt pannkakan svalna.
Servera med bär, glass, sirap och sylt enligt egen smak.
GLUTENFRIA VEGANPANNKAKOR
2 dl havremjöl
1 dl mandelmjöl
2,5 tsk bakpulver
1 msk farinsocker
2 krm vaniljpulver
1 tsk kardemumma
0,5 tsk salt
2,5 dl kokos-mandelmjölk
1 msk lönnsirap
0,5 mosad banan
Kokosolja att steka i
Att servera med:
0,5 banan skuren i skivor
2 msk pekannötter
1 msk lönnsirap
0,5 persimon skuren i tärningar
Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör ner mjölk, lönnsirap och banan. Låt smeten stå och dra sig cirka 5 minuter.
Hetta upp en plättpanna och klicka i lite kokosolja. Klicka en matsked av smeten i plättpannan och stek 3 till 4 minuter per sida.
Servera pannkakorna med skivad banan, pekannötter, persimon och lönnsirap.
Kommentarer
Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.