Förflytta dig till innehållet

Hannu Aaltonen tar också över K-supermarket vid åstranden

Hannu Aaltonen. Köpmannen som vunnit många företagspris för sitt ledarskap för K-Citymarket Kuppis ska lotsa även den nya supermarket som kedjan omvandlar östra åstrandens K-market till.


Den K-market (före detta Valintatalo) som ligger nära Förin vid Östra Standgatan blir en ny stor K-Supermarket. Affärsytan ska nästan fördubblas och kommer att bli cirka 1000 kvadrat.
K-Citymarket Kuppis köpmannen Hannu Aaltonen blir köpman också för den här åstrandsaffären. Den förnyade affären öppnas i april 2018.
– Marketchef blir en av mina söner, Eemeli Aaltonen, och via det försöker vi garantera att känslan av och traditionen kring ett familjeföretag fortplantas också i den nya supermarketaffären, säger Hannu Aaltonen i ett pressmeddelande.
Hannu Aaltonen har varit köpman i över 10 000 dagar. Innan han blev K-köpman i Åbo hade han K-Citymarket i Lahtis och en innan det en Citymarket i Raumo.
Hans företag Mahile Oy sysselsätter cirka 100, och tillsammans med K-Citymarket-kassorna uppgår antalet anställda till 160 personer.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit