Förflytta dig till innehållet

Hedersvakter till hjältegravarna behövs för självständighetsfirandet

Sedan 40 år tillbaka ordnar Turun reserviupseerit en traditionell självständighetsdagsceremoni på Åbo begravningsplats genom att sätta ut ljus och blommor på alla hjältegravar och kransar vid minnesstenen över de stupade som blev kvar i Karelen. På självständighetsdagen inrättas hedersvakter vid begravningsplatserna.
I år ordnas ceremonin i samarbete med Åbo stad. Klockan 13 ordnas en andaktsstund vid Hjältekorset och i samband med denna anländer hedersvakten, som består av frivilliga, till hjältegravarna. Tanken med hedersvakten är att det vid varje grav ska stå en person som är i samma ålder som den avlidne var vid sin död.
500 av de stupade hjältarna i hjältegravarna på Åbo begravningsplats var i åldern 18–25 år. För att hedra det hundraåriga Finland hoppas arrangörerna att unga deltar i hedersvakten. Åbo hjältegravar ligger bredvid Uppståndelsekapellet. Hedersvakten står vid de stupades gravar under andaktsstunden, som varar i ungefär en halvtimme.
Turun reserviupseerit tar emot intresseanmälningar för hedersvakten fram till 3 december. Länk: https://www.lyyti.in/Suomi100kunniavartio2017

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit