Förflytta dig till innehållet

Huliganer som härjade på Baltic Princess är inte längre välkomna ombord – så här mycket kostade förödelsen

Skärmdump
Ett bord kastas överbord.
Möbler för över tusen euro slängdes överbord då en grupp män härjade ombord på Baltic Princess.

Det var veckoslutet före självständighetsdagen som en grupp unga män var ute på en alkoholdränkt kryssning med Baltic Princess från Åbo till Kapellskär.

I något skede spårade festandet ut och på en video på TikTok och Twitter ser man hur en man i keps slänger stolar, bord och fåtöljer från balkongen till en lyxsvit i havet, medan flera kompisar samtidigt filmar. I bakgrunden hörs hysteriskt skratt.

En fåtölj flyger överbord.Skärmdump

Männen hade också hyrt en bastu där de bland annat urinerade på spisen. En del av sällskapet på drygt tio personer härjade också på andra ställen i fartyget, säger Tallink Siljas kommunikationschef Marika Nöjd.

– De betedde sig osakligt och störde andra passagerare. De var inte aggressiva eller muckade gräl, det var närmast sådant fyllehärjande.

Männen har identifierats och Tallink Silja har skickat en räkning för skadegörelsen till dem.

– Kostnaden för de i sjön slängda möblerna uppgick till drygt tusen euro som de redan har betalat. De är också portförbjudna till alla våra fartyg.

Enligt Nöjd kan det också bli aktuellt att göra en brottsanmälan. Hon känner inte till att någon av männen skulle ha varit i kontakt med rederiet för att be om ursäkt för sitt beteende.

Männen hade supit i tolv timmar

Enligt Iltalehti som var först med nyheten var det en 25-årig vd för en byggnadsfirma i Birkaland som slängde i möblerna. I sällskapet ingick hans kompisar och anställda vid företaget.

Mannen har kommenterat händelsen i programmet Valavuori live. Han beklagar det skedda och säger han att man hade supit i 20 timmar och att man då kan få en del idiotiska infall.

Han säger också att företaget kommer att donera pengar till John Nurminen-stiftelsen som jobbar för att skydda Östersjön.

Artikeln korrigerad 12.12 klockan 19.20. Männen hade supit i 20 timmar, inte 12.

Korrigering 13.12 klockan 10.20. Möblerna kastades från balkongen till en lyxsvit, inte från soldäck.

Intresserad av att läsa fler ÅU-artiklar? Första månaden bara 1,00 €! Klicka här.

Dela artikeln

3 kommentarer: “Huliganer som härjade på Baltic Princess är inte längre välkomna ombord – så här mycket kostade förödelsen

  1. ÅU skrev

    Hej! Tack för din kommentar, artikeln är nu korrigerad. Mvh Katarina/ÅU

  2. Mats Bergman skrev

    Fullständigt rätt av Tallink Silja att kräva ersättning och portförbjuda huliganerna. Fullständigt svinaktigt beteende.

  3. Nina Heinonen skrev

    Möblerna slängdes överbord från en av sviterna. Inte från soldäck.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit