Förflytta dig till innehållet

Ingen nyhet att politikerna i Kimitoön inte kan fatta beslut

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Vi läser hur Kimitoöns ledande politiker inte ännu fattat besluten för äldrevården (ÅU, 30.11.2017).
Nästan alla förutom kommunalt anställda och lokala politiker vet att de inte kan fatta beslut som gagnar befolkningen.
Kommunalt anställda, och här tänker jag på personalen i ledande ställning, behöver inte ta beslut i någon fråga utan de överför detta till politikerna.
Politikerna överför sitt ansvar till konsulter som bara gör upp ett förslag utan något som helst ansvar.
Svenska folkpartiet är den största gruppen och gör kohandel med Center och därmed de beslut som gynnar dem själva.
Problemet bland politikerna är att deras kunskap är nästan obefintlig i många av de beslut som måste göras.
Svenska folkpartiet har dessutom Jan-Erik Enestam som varit minister och gjorde beslut angående avloppsvattenssystem som inte ännu har förverkligats. Troligtvis använde han även då konsulter.
Företagare som är politiker har inget annat intresse än att se till sina egna fördelar.
Kommunalt anställda som hänvisar oftast till statistik som grund för besluten, dem borde man bli av med så fort som möjligt. Hos dessa personer finns ingen praktisk begåvning.
När 35 % av befolkningen har undertecknat en motion om äldrevården och politikerna inte ens har behandlat frågan, är detta diktatur? Om det skulle ha varit kommunalval skulle det nog ha beaktats!
För att få konkurrenskraftiga priser är det viktigt att kunna själv producera tjänster eller tillverkning av produkter och underhåll. Den dagen när dessa möjligheter har tagits bort kommer kostnaderna att stiga. Som typexempel kan nämnas Caruna med elöverföring.
Hej, du som sitter och beslutar om frågorna i vår kommun, har du glömt bort att ni representerar oss som har röstat? Då bör det inte finnas några som helst hemligheter. Gör denna kommun så att sakerna kan diskuteras öppet.
Den som inte tar beslut gör inte heller något fel. Visa under nästa möten att Ni politiker är värd den plats som Ni valdes till.
Börje Törnkvist

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit