Förflytta dig till innehållet

Insändare: Äldrerådets initiativ och pensionärsföreningarnas namninsamling

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Äntligen kommer kommunstyrelsen (27.11.2017) att behandla Äldrerådets initiativ och pensionärsföreningarnas namninsamling. Initiativet inlämnades till Kimitoöns kommun den 7.9.2017 och namninsamlingen överräcktes till kommunstyrelsens ordförande den 25.9.2017.
Enligt föredragningen föreslås att initiativet och namnlistan inte föranleder några åtgärder och att kommunstyrelsen konstaterar att man tagit del av nämnda aktörers åsikter. Detta betyder alltså att aktörernas förslag om ”att de av kommunen upprätthållna enheterna Almahemmet, Hannahemmet och Silverbacken bör även i fortsättningen drivas i kommunal regi och att kommunen, skall renovera de kommunala serviceboendena enligt gällande krav, så att verksamheten kan fortsätta i dem ”, inte noteras överhuvudtaget.
Äldrerådet ansåg även i sitt initiativ att kommunstyrelsen och kommunfullmäktige försummat kommunallagens 27 § i beredning av äldreomsorgens ärenden. Vad anser kommunstyrelsen om detta?
Jag hoppas dock att de förtroendevalda i kommunen (styrelsen och fullmäktige) lyssnar på kommuninvånarna och beaktar namninsamlingen med 1 997 namn. Det minsta kommunen kan göra är, att inleda en diskussion med Äldrerådet och pensionärsföreningarna, och sålunda följa sin egen strategi om att ”Kimitoön finns till för sina invånare och att verksamheten bygger på öppenhet och kommunens aktörer är i aktiv växelverkan med kommunens invånare.”
Nå, som tröst kan man väl säga att om 3 år och 6 månader har vi nästa kommunval.
Jörgen Lindroos

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit