Förflytta dig till innehållet

Insändare: Asyl- och bardebatten

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Ett kort svar till Katarina Jungars insändare 18.11.
För att tydliggöra. Själv skulle jag hävda att det är just strukturerna jag vill föra uppmärksamheten till i min insändare 10.11.
Min kritik angående ÅU:s rapportering av asylsökandes tillgång till barmiljöer handlar om att rapporteringen missar (och delvis förvränger) komplexiteten, detaljerna och kontexten för den begränsade tillgången asylsökande har till barerna, men också samhället i stort.
Man har använt 2 informanter och 4 barer, för att dra slutsatsen att alla barer i Åbo förutom en utesluter (kategoriskt med etnisk diskriminering som motiv?) asylsökande som inte kan visa upp sina pass. Frågan jag ville lyfta upp handlade om huruvida detta verkligen håller goda mått för en informativ nyhetsrapportering eller om det snarare är ett uttryck för lägertänk i en redan polariserad debatt.
Nana Blomqvist

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit