Förflytta dig till innehållet

Insändare: Barnskyddet

På Yle Åboland 24.11.2017 kan man läsa att barnskyddet i Pargas är överbelastat, vilket inte borde vara en överraskning för dom som följt med nyhetsflödet den senaste tiden.
Barnskyddsombudsmannen Tuomas Kurttila kritiserar regeringen på Yles hemsida 23.11.2017, för att man inte i tillräcklig mån beaktat barnskyddet i budgetrian och i Helsingin Sanomat 20.11.2017 vädjar över 1000 socialarbetare och studerande att politikerna i hela Finland ska jobba för barnens rättigheter i de politiska beslut som görs.
Social- och hälsovårdsdirektör Paula Sundqvist är på rätt spår då hon säger att “alla måste hjälpas åt” och det gör man redan i Pargas, men det räcker inte för att lösa problemet nu när barnskyddsanmälningarna kommer in med en takt som pekar på en ökning med 50% från ifjol.
När reportern frågar att ”har ni tillräckliga resurser för förebyggande arbete inom barnskyddet”, så är svaret nej för tillfället, enligt Sundqvist.
Jag är personligen rädd för att om vi inte satsar på det förebyggande arbetet nu, så blir det många gånger dyrare för Pargas, än ett kortsiktigt sparande just nu!
Vi får se om partiet som har enkel majoritet i vår stad tycker likadant när vi har budgetmöte den 12.12.2017?
Jag ser också framemot nytänkande och kreativa lösningar, gällande barnskyddet, av våra sakkunniga tjänstemän inom staden.
Kyösti Kurvinen SDP
Medlem i Social- och hälsovårdsnämnden

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit