Förflytta dig till innehållet

Insändare: Bred front för svenskan

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Nu då frågan om försöken med frivillig skolsvenska i finska skolor behandlas i riksdagen och dess kulturutskott är det viktigt med en bred front för svenskan.
Det är en illa dold hemlighet att det här försöket ingår i de anti-svenska krafternas långsiktsplan för att i första hand göra skolsvenskan frivillig, sedan avskaffa språkkraven på tjänstemän och i sista hand avskaffa svenskan som nationalspråk. Det här är en fråga där vi inte ska ge lillfingret, för då kommer de snabbt att ta hela handen.
I riksdagens kulturutskott kommer SFP:s representant naturligtvis att arbeta emot det här initiativet, som trots dess begränsade omfattning öppnar en farlig väg.
Vi borde kunna samla en stark front till försvaret av svenskan och hoppas att exempelvis Li Andersson från vår valkrets också engagerar sig starkt i kulturutskottet, där hon är medlem.
Sandra Bergqvist
SFP:s vice ordförande

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit