Förflytta dig till innehållet

Ligaledande Inter rustar för höstens slutspurt – värvar HJK-profil och ytterback

Anthony Annan och Connor Ruane. Foto: FC Inter


Ligaledande FC Inter plockar in två nyförvärv i laget inför höstens slutspurt i herrligan.
Klubben har skrivit kontrakt med ytterbacken Connor Ruane och mittfältaren Anthony Annan. Båda kontrakten gäller till säsongens slut.
33-årige Annan är ett bekant ansikte för den finska publiken. Den erfarne ghananen har tre finska ligaguld med HJK i medaljskåpet, det senaste från i fjol.
2017 valdes han till årets mittfältare i Veikkausliiga. Annan flyttade till Beitar Jerusalem i början av året, men där han har inte gjort något större avtryck utan bara spelat 4 matcher.
– Den senaste tiden har våra mittfältare spelat på andra positioner. Anthony är uttryckligen en mittfältsförstärkning, som balanserar vårt spel. Jag är säker på att han kommer att hjälpa oss att nå våra mål, säger chefstränare José Riveiro i ett pressmeddelande.
Annan har under sin långa karriär representerat bland andra Schalke 04, Stabæk och Rosenborg.

Ersättning på vänsterkanten

Britten Ruane värvas för att ersätta vänsterbacken Luciano Balbi, vars kontrakt gick ut den 1 augusti.
Trots sin brittiska bakgrund är det i Spanien som Ruane växt upp och fått sin fotbollsfostran. Senast spelade han i FC Jumilla, på den tredje högsta nivån i det spanska seriesystemet.
Sammanlagt har han spelat över 130 matcher i spanska tredjedivisionen.
– När Balbis kontrakt gick ut hade vi ett klart behov av en wingback på vänster sida. Connor passar väldigt bra i den profilen. Han är en erfaren spelare och kommer på ett konkret sätt att ge extra styrka i vårt boxspel, säger Riveiro.
Till skillnad från avtalet med Annan innehåller Ruanes kontrakt en option till ett års förlängning.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit