Förflytta dig till innehållet

Jättebock pryder Nagu kyrkbacke – hembygdsföreningen nappade på idén

Tuuli Meriläinen
Stor granbock med belysning

Julen har tjuvstartat inne i Fibresins hall i Simonby i Nagu. Sju personer samlades på lördag morgon för att bygga en bock av tryckimpregnerat virke och grankvistar.

Arbetet började halvtiotiden på morgonen med att skruva ihop stommen, och vid tolvsnåret är den cirka två meter höga och omkring tre meter långa stommen klädd med grankvistar.

Den sympatiska figuren ska ännu kläs med hundra meter ljusslinga, något som visar sig vara ett ganska arbetsdrygt och trassligt moment.

Mikael Aalto berättar att Nagu hembygdsförening nappade på Nicolina Träskmans förslag om att bygga bocken.

– Idén till bocken kom från mina små granbockar som jag gör för försäljning, berättar Träskman som också ska göra en mindre bock som servicehemmet Grannas ska få.

Anita Rönnkvist berättar att nästan alla som deltagit i byggandet är från Prostvik, så egentligen blev det en Prostvikbock. Tillsammans med Helena Björkman och Marina Nordman funderar de om någon annan by i Nagu kunde nappa på idén och bygga en bock för Kyrkbacken nästa år.

Materialet har sponsrats av Markus Henriksson, Micks Trä & Järn, Nagu Praktia och Rederi Ab Vitharun. Den klara bocken står nu nära Skärgårdsvägen mellan kommunalstugan och kyrkan i Nagu.

Tuuli Meriläinen

Dela artikeln

En kommentar: “Jättebock pryder Nagu kyrkbacke – hembygdsföreningen nappade på idén

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit