Förflytta dig till innehållet

Jenny Karlsson är Pargas lucia

Lucia med följe. Pargas lucia 2017 Jenny Karlsson i mitten med blombuketten. Från vänster tärnorna Josefin Malmberg, Wilma Sundqvist, Lotta Lall och Cassandra Gabrielsson. Max Mäki längst till höger. Foto: Mikael Heinrichs


Det blev kandidat nummer tre, Jenny Karlsson, som valdes till Folkhälsan i Pargas 68:e lucia. Det blev offentligt i tisdags kväll i Folkhälsans daghem Bantis då lokalföreningens ordförande Petra Henriksson överräckte luciabuketten.
Josefin MalmbergWilma Sundqvist och Lotta Lall blir tärnor tillsammans med Cassandra Gabrielsson.
– Man kanske inte riktigt har förstått det ännu, det tar väl en stund. Men jag är jätteförväntansfull och det ska bli alldeles superroligt, men samtidigt förstås litet nervöst också, säger Karlsson.
Nu börjar repetitionerna också på allvar då alla i luciaföljet får sina klänningar och takten så småningom ökar från 2-3 övningar i veckan till att vara nästan dagliga.

Har ni redan snackat igenom hur det blir den 13 december?
– Nja, en liten del kanske. Alla har ju sina egna tankar och funderingar om hur det kommer att vara. Men det blir enligt traditionell modell med kyrka och sedan Ahonenska hörnet, så vi får hoppas på att vädret är på vår sida. Ett litet lätt snöfall skulle inte skada, säger den nyblivna Pargaslucian som hade farmor och mormor som båda två hade sina fingrar med i spelet kring anmälan samt pappa på plats i tisdags kväll.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit