Förflytta dig till innehållet

Johansson efterträder Johansson som fastighetschef på Kulturfonden

Arkiv/Mikael Sjövall
En husgavel.
Kulturfonden är involverad i många olika slags fastighetsprojekt.

Diplomingenjör Joel Johansson börjar i maj som fastighetschef vid Svenska kulturfondens kansli i Helsingfors. Kulturfonden äger fastigheter och aktielägenheter i hela Svenskfinland genom Stiftelsen för kultur och utbildningsinvesteringar (SKUI). Joel Johanssons uppdrag blir att förvalta och utveckla fastighetsbeståndet.

Joel Johansson efterträder Johan Johansson.

Joel Johansson har lång erfarenhet av projektledning inom byggnads- och fastighetssektorn. Sedan november 2017 jobbar han som regionchef på Sweco PM Oy. Johansson är utbildad diplomingenjör vid Tekniska högskolan med byggnadsekonomi som huvudämne.

— Jag har en bred erfarenhet av projektledning från bygg- och fastighetssektorn. På Kulturfonden och SKUI får jag använda mina kompetenser för att vara med och utveckla och stödja det svenskspråkiga kultur- och utbildningsfältet, säger Joel Johansson i ett pressmeddelande.

Tillsammans med SKUI:s styrelse ska Johansson bereda och förverkliga fastighetssatsningar enligt Kulturfondens strategi och SKUI:s fastighetsstrategi. Han ska också sköta Kulturfondens renoveringsbidrag och förvaltningen av residens- och stipendielägenheter.

Dessutom ska han i samarbete med andra fonder och stiftelser planera och koordinera fastighetsprojekt inom utbildnings- och kultursektorn.

Johansson är 40 år och bor med sin familj i Kvevlax i Korsholms kommun, kring 15 kilometer från Vasa.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit