Förflytta dig till innehållet

Julkonserter med dikt i Pargas och Kimitoön

Konsert och dikt. Ralf Eriksson (bakom till höger) och Kerstin Stubb (framme till höger) ordnar tre julkonserter tillsammans med Siv Fagerlund (t.v.), Kaj Kulla och Gunnel Fjäder. Foto: Mikael Heinrichs


Konserterna som i år helt enkelt går under namnet ”I juletid – musik från när och fjärran” arrangeras av duon Kerstin Stubb–Ralf Eriksson. De får förstärkning av Gunnel Fjäder och Siv Fagerlund som står för poesiavdelningen samt Kaj Kulla som spelar tenorsaxofon och piano.
– Precis som för två år sedan då det senast begav sig är konceptet först och främst det att vi bjuder till med julstämning. Det blir en hel del bekant med musik från både när och fjärran, berättar Ralf Eriksson.
Nytt för i år är att man kommer att ha en hörselslinga i Gamla kommunalstugan vilket gör det möjligt också för dem med hörapparat att njuta av konserten.
Den här gången ordnas två konserter under samma dag nu på lördag den 25 november kl. 15 och kl. 17, samt ytterligare en konsert på Söderlångvik gård i Kimitoön den 10 december kl. 17.
I och med att man senast sålde slut alla biljetter i Pargas valde man att nu ordna två skilda konserter. Kommunalstugan rymmer ett sextiotal per konsert.
Konserterna kommer att inledas med att man uppmärksammar Finlands 100 år av självständighet.
– Åtminstone senast var folk väldigt nöjda med konserten som helhet och tackade framför allt för stämningen. Gamla kommunalstugan är en härlig konsertplats i och med att det blir så intimt, säger Kerstin Stubb.
På diktfronten blir det igen både nytt och traditionellt.
– I juletider är traditioner förstås viktiga och det ska få komma fram i dikturvalet, säger Fjäder.
Konserterna i Pargas räcker en dryg timme och ges utan paus medan man i Kimito kommer att ha en liten paus.
– Jag har musicerat tidigare med Ralf och Kerstin och tycker att det här ska bli en riktigt spännande grej. Man blir aldrig mätt på bra musik och fin stämning, intygar Kulla.
– Och visst är det ju så att man måste tycka om julen för att göra det här. Annars skulle vi nog knappast sitta här, intygar alla fem.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit