Förflytta dig till innehållet

Kaapo Kakko jagar VM-plats – uttagen i trupp som åker på förberedande landslagsläger till Danmark

Kaapo Kakko under JVM i vintras. Foto: Finlands ishockeyförbund


Åbobon och TPS-stjärnskottet Kaapo Kakko, 18, är med och kämpar om en plats i herrarnas VM-landslag i år. Kakko valdes under onsdagen till den landslagstrupp som åker på landslagsläger till Danmark nästa vecka. Under de kommande veckorna kommer det slutgiltiga laget ta form.
Åldersmässigt kunde Kakko fortfarande spela U18-VM, men siktet är klart inställt på en plats med seniorlejonen.
– Mitt mål är helt enkelt att spela för Lejonen i årets VM. Det har varit målsättningen ända sedan TPS säsong tog slut. Jag pratade med Jukka Jalonen om landslagsframtiden i helgen och har en bra känsla för tillfället, säger Kakko i ett pressmeddelande.
Lejonen möter Danmark två gånger nästa vecka.
– Jag tror att jag kan kan visa upp och använda mina styrkor på samma sätt i landslaget som i TPS, säger Kakko.
Truppen som åker på landslagslägret består främst av finska ligaspelare, men med är också KHL-spelarna Veli-Matti Savinainen, Joonas Nättinen och Miika Koivisto.
Innan VM spelas ännu ett antal träningsmatcher i Finland och en EHT-turnering i Tjeckien. VM spelas i Bratislava 10–26 maj.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit