Förflytta dig till innehållet

Kamp om SFP:s ordförandeklubba i Åbo – sittande ordföranden Anna-Karin Tötterman utmanas

Arkiv/Carina Holm
partibanners med röd nyckelpiga

Sittande ordföranden för SFP i Åbo, Anna-Karin Tötterman, som har varit ordförande sedan 2020, blir utmanad när ny ordförande ska väljas av höstmötet i Åbo på tisdag.

Utmanaren är Mathias Mattsson, 30, som ställde upp för SFP i kommunalvalet 2021.

Han vill att det ska vara meningsfullt och roligt att vara med i verksamheten.

– Jag har hela mitt liv varit aktiv inom förenings- och frivilligverksamhet. Som ordförande för SFP i Åbo skulle jag vara lyhörd, rättvis och engagerad. Tillsammans kan vi driva politik på ett hållbart och ansvarsfullt sätt med en verksamhet där alla känner sig välkomna och där allas insats räknas, skriver Mattsson i ett pressmeddelande.

man med mörk kavajPressbild
Mathias Mattsson vill bli ny ordförande för SFP i Åbo.

Scout och seglare

Mathias Mattsson arbetar som befraktningschef inom sjöfarten. Han är utbildad sjökapten och nästan färdig ekonomie magister. Han har förtroendeuppdrag inom scouterna och är vice ordförande för Gullkrona kryssarklubb. Under studietiden var han också med och grundade en whiskyförening för studerande.

– Jag har jag lärt mig styrkan i att samarbeta och vikten av att varje medlem känner sig hörd och sedd. Medlemmarna i SFP i Åbo har en enorm bredd av sakkunskap och erfarenhet av att föra en ansvarsfull kommunalpolitik.

Medlemmarnas styrkor och kunnande

Som ordförande vill han skapa en öppen förening där varje medlems styrkor och kunnande lyfts fram.

Han ser en enorm potential i Åbo och vill se mer satsningar på förtagsamhet och unga vuxnas välmående.

För en stark liberal högerpolitik

Anna-Karin Tötterman vill som ordförande stärka SFP:s liberala högerpolitik.

Hon är politices licentiat från Åbo Akademi och arbetar med utbildningspolitisk intressebevakning. Hon har för tillfället flertalet förtroendeuppdrag i SFP, Åbo stad och i Folktinget.

– Jag vill med min erfarenhet från politik och tidigare val fortsätta leda SFP i Åbo till ett framgångsrikt riksdagsval. Vi behöver en tydlig liberal SFP-politik och en tuff kampanjanda för att nå ut till Åboborna, säger Tötterman.

kvinna med huvudet på sned tittar mot kameranPressbild
Anna-Karin Tötterman vill fortsätta leda SFP i Åbo.

Företagsfrågor är viktiga

Inom SFP har Tötterman engagerat sig i en tydlig högerinriktad liberal politik i bland annat företagsfrågor, utbildningsfrågor, ungas välmående samt ätstörningsvården och i stadsutvecklingspolitik som till exempel klimatneutralitet och bevarandet av Kuppis koloniträdgård.

– Jag är övertygad om att vi lyckas i valet om vi visar att ett tydligt liberalt högeralternativ behövs i rikspolitiken, skriver hon i ett pressmeddelande.

Hon vill driva en politik som gagnar Åbos ekonomiska tillväxt och företagsklimat samt en hållbar stadsutveckling.

SFP i Åbo väljer ordförande på sitt höstmöte på tisdag.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit