Förflytta dig till innehållet

Kattanpojkarna bäst på fotboll i Svenskfinland

Katedralskolans guldlag.


Efter förra årets silver och aningen försmädliga förlust i finalen var det med rätt höga förväntningar som Katedralskolans pojkar åkte till Borgå för att spela om mästerskapet i skolfotboll.
Åbopojkarna slog Grankulla i finalen och kan nu titulera sig skolmästare i fotboll.
Resan till mästerskapet började för tre veckor sedan då första omgången spelades i Karis. Då vann Katedralskolan alla sina matcher och avancerade till finalturnering.
I finalturneringen mötte Åbopojkarna först Solvalla idrottsinstitut och Borgå gymnasium i gruppspelet. En vinst och en oavgjord match i zonspelet räckte för att komma till finalen där Kattan ställdes mot Grankulla.
Första halvleken var aningen försiktig och trevande, men till andra halvlek kom Katedralskolan med en oerhörd vilja att avgöra matchen.
Två mål av Frans Grönlund räckte för att bärga segern.
I laget spelade: Milo Kallio, Axel Ahlskog, Ville Ahlskog, Wille Öhman, Frans Grönlund, Markus Vasemägi, Aron Engblom, Alec Dimitrov, Kalle Heinola, Nico Litmanen, Alexander Sandström, Rasmus Andersson, Ikenna Ihetu, Emil Peltonen, Emil Grönholm, Alex Ålgars, Alexander Salminen och Daniel Salminen.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit