Förflytta dig till innehållet

Kimitoön får sexologkurser

Arkiv/Privat

I Finland har vi några Pride-festivaler men beträffande sex lever de flesta ännu som på 1940-talet, säger sexolog Satu Söderström.


Sexolog Satu Söderström i Kimito har inte bara samtalsterapi utan också kurser. Den första är redan avklarad (”Vägen till njutning” hette den) och lyckades bra.
– Efterfrågan visade sig vara så stor att vi redan i morgon onsdag ordnar nästa kurs. Det blir en kvällskurs hemma hos mig, med inriktning på andning, meditativ stillhet och total närvaro. Den passar för både par och singlar, säger hon.
Följande veckoslutskurs hålls den 27-29 oktober.
– Då går vi in på olika sinnen, andningsteknik med mera, och vi kommer att skapa ett magiskt rum tillsammans, där man kan vara trygg och våga expandera sin egen komfortzon, i sin egen takt och på egna villkor, säger Söderström.
– På en del kurser kommer vi också att måla tavlor där vi kan uttrycka vår sexualitet via färger och presentera våra känslor via olika metoder.
Söderström startar snart en kvinnogrupp både på svenska och på finska på Kimitoön.
– Där kan vi träffas i en trygg och säker miljö för att diskutera och dela ämnen som känns jobbiga att bära ensam, säger hon.
Kvinnogruppen börjar den 18 oktober och möts varannan onsdag kväll hemma hos Satu Söderström som bor i Kimito centrum.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit