Förflytta dig till innehållet

Kimitoöns Vuxeninstitut: Från höns till Festivo

Tove Gestranius är ny kursplanerare vid Vuxeninstitutet. Foto: Hanna Holmberg


I höst är skrivarkurser populära, säger Tove Gestranius, kursplanerare vid Kimitoöns Vuxeninstitut.
– Samma trend tycks gälla i hela Svenskfinland. Hos oss heter skrivarkurserna Skrivlördag och Min livsbiogfrafi, säger hon.
Också släktforskning lockar, liksom yogakurserna som igen en gång fylldes snabbt. Pilates och gymnastisk med Smovey-ringar lockar också.
Däremot har det varit problem med att fylla datakurserna
Hur många språk har ni kurser i?
– Vi ordnar kurser i svenska på olika nivåer, och så har vi kurser i spanska, ryska och tyska. Tyvärr kunde vi inte starta kurserna i franska den här hösten, det fanns för få anmälda till kurserna, säger Gestranius.
Syglädje i ett helt veckoslut! är en omtyckt kurs och kursen i Möbeltapetsering är fullsatt. Kursen Sy läder! är också populär liksom Från fisk till armband.
Hundkurser är populära och i november ordnas kursen Höns till husbehov.
– En nyhet är Lavis och Festivo. Lavis är en rolig och svettig motionsform som bygger på en mellanform av dansbanedans och gympa. Festivo är en effektiv och rolig motionsdans till de bästa låtarna från många årtionden. Kursdeltagarna var mycket nöjda och önskade mer av det här till våren, säger Gestranius.
Vuxeninstitutet har cirka 115 kurser under höstterminen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit