Förflytta dig till innehållet

Komikern som blåste SVT gör Finlandspremiär i Ekenäs

Pressbild
Komikern Thanos Fotas på scenen.
Komikern Thanos Fotas som lurade SVT uppträder på ett ståuppevenemang i Ekenäs i sommar.

Den svenskspråkiga ståuppkomikklubben Humorhuset återvänder till Ekenäs för sjätte året i rad den 5 augusti. I år uppträder tre finlandssvenska komiker med André Wickström i spetsen. De får sällskap av två svenskar som gör finlandspremiär.

Ny för den finlandssvenska publiken är svensken Thanos Fotas. Han har jobbat med komik i över 10 år och nominerades till ”Årets nykomling” på Svenska standupgalan 2014. Fotas är en nytänkande komiker från Botkyrka och är känd från SVT:s humorprogram ”Släng dig i brunnen”. Han har även medverkat i humorserien ”Laxbralla”. Thanos har en helt egen stil på scenen och är känd för sina genuina tolkningar och karaktärer.

Thanos skapade rubriker i våras du han i ett gallupinslag i SVT:s ”Aktuellt” uppträdde som en av sina karaktärer i en intervju om stigande matpriser.

Du kan se inslaget här.

Christoffer Nyqvist.David Möller
Också Christoffer Nyqvist uppträder första gången i Finland.

Också Christoffer Nyqvist som började med komik redan som 17-åring är känd från ”Släng dig i Brunnen” där hans stand up hittat hem hos den stora publiken.

Så sent som 2020 var han nominerad som ”Årets nykomling” på Svenska standupgalan.

Nyqvist är även aktuell som skådespelare.

– Jag är speciellt taggad över att både Thanos och Christoffer gör sin Finlandspremiär. De är båda unga mycket lovande komiker, säger evenemangets producent, Ekenäsbördige Daniel Lindholm.

Alfred Backa håller låda

André Wickström är en av landets absolut mest kända och omtyckta komiker. På hemmaplan har han sedan starten år 1995 turnerat runt på landets stand up klubbar, gjort flera soloshower och medverkat i såväl prisbelönta TV-produktioner som i filmer och sketchprogram.

Anna Rimpelä är en inhemsk komiker som med sitt unika uttryckssätt tar upp de saker som få säger högt. Hon har medverkat i flera inhemska TV-serier och uppträtt i Nelonens humorprogram ”Stand up!”

Hon har också flitigt uppträtt på Janne Grönroos svenskspråkiga stand up-klubb ”Top Floor Comedy” i Helsingfors.

Alfred Backa är österbottningen som hittar det roliga i det mesta. Han har även gett ut flera böcker, medverkat i både poddar och radioprogram. Tidigare i år turnerade Backa i Österbotten tillsammans med svenska stand up-komikern Magnus Betnér.

Alfred fungerar som konferencier under ståuppkomikkvällen den 5 augusti.

Humorhusets Sommar-stand up sker fredagen den 5 augusti på restaurang Bossa Nova i Ekenäs.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit