Förflytta dig till innehållet

Kommentaren: Barnkultur för vuxna

Andreas Häger. Min ingång i Pokemon Go är väldigt lik den Charlotta Sandberg berättar om i reportaget: barnen började spela och vi vuxna följde med som…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Kommentaren: Barnkultur för vuxna

 1. Göran Ek skrev

  Om man vill sitta hemma och spela tillsammans och dela en story med humor så rekommenderar jag rollspelet Divinity: Original Sin 2 från Belgiska Larian Studios. Finns till dator, Xbox, Playstation, Switch.
  Kan vara komplicerat samt att det är långt, räkna med minst 80h och då har man massor kvar.
  Är detta långa rollspel för långt så finns det gamla strategispelet Age of Empires 2 som nyligen gavs ut på nytt som man klan spela på varsin dator i nätverk mot varann. Heroes of Might & Magic 3 är en annan klassiker.
  Nå, vissa föredrar att sjunka in i en story med riktiga spel än att gå med telefonen i handen. Vi är alla olika, men föredrar spel med story och högt värde att spela på nytt med andra alternativ och karaktärer som ändrar hela storyn. som t.ex Witcher serien, Pillars of Eternity, Pathfinder: Kingmaker, Baldur’s Gate, Icewind Dale, Planescape: Torment… härliga spel att sitta inne under dessa våta och tråkiga ”vinter” dagar/kvällar.
  Dessa spel är långa och innehåller mycket text. Även om man inte kan spela tillsammans så kan man spela samma spel men ändå spela olika spela och diskutera valen och hjälpa varann. Samt ett mycket bra och roligt sätt att lära sig engelska. Spelade själv långa rollspel som barn med ordbok framför datorn. Nu sitter sonen och spelar dessa spel och man själv spelar dessa för n:te gången och sällan exakt samma story.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit