Förflytta dig till innehållet

Kulturlandskap är temat för skärgårdens vinterträff, som hålls i Korpo på fredag

Arkiv/Mikael Heinrichs
ett vinterlandskap i solnedgången

Skärgårdens värdefulla kulturlandskap var en av huvudorsakerna till att Skärgårdshavet erhöll Unesco-status som biosfärområde år 1994.

Hur kulturlandskapet kan ses som en tillgång inom turismen kommer Annegreth Dietze-Schirdewahn att tala mera om under Skärgårdshavets vinterträff, som i år ordnas digitalt. på fredag.

Dietze-Schirdewahn är professor i landskapsarkitektur i Norge och medlem av Unescos internationella kommitté som utvärderar de kulturlandskap som nominerats till världsarvsstatus.

Vinterträffens övriga talare kommer bland annat att fokusera på hur kulturarvet kan lyftas fram genom berättelser, betesköttets positiva inverkan på mångfalden och hur vi idag sköter om vårt kulturlandskap.

Elever från Skärgårdshavets skola har gjort intervjuer på olika fårgårdar och de berättat om sina resultat kring kulturbiotoper och naturbete i skärgården.

Dagen avslutas med diskussion om hur man kan förmedla kulturlandskapets ekologiska och kulturhistoriska värde åt både lokalbefolkning och besökare.

Vinterträffen är Skärgårdshavets Unesco biosfärområdes årligen återkommande evenemang, som är öppet för alla intresserade.

Programmet och deltagarlänk finns på hemsidan biosfar.fi.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit