Förflytta dig till innehållet

Ladda ner & uppdatera ÅU-appen! Osäker på hur man gör? Här får du hjälp!

 

ÅU-appen är en behändig genväg till Åbo Underrättelsers webbplats åu.fi. I appen kan du beställa nyhetsmeddelanden från ÅU och låta oss hålla koll på att du hänger med i svängarna och vet det senaste!

Hand som håller i en mobiltelefon. kaffe och en semla.Jaska Poikonen

Nyhetsmeddelandena dyker upp på din mobilskärm och genom att klicka på meddelandet kommer du genast in på rätt artikel.

Att ladda ner appen är gratis och det kostar ingenting att använda den. För att kunna läsa artiklarna måste du ändå vara prenumerant och inloggad i appen.

Redan laddat ner appen men vill veta hur du uppdaterar den? Skrolla längst ner i artikeln!

Hur laddar jag ner ÅU-appen?

Beroende på hurdan mobiltelefon eller läsplatta du har laddar du ner appen genom att på din mobiltelefon klicka på antingen Google Play (Android) eller Apple Store (iOS).

Till exempel så här kan ikonerna för Google Play och App Store se ut:

Klicka på din appaffär, App Store eller Google Play, sök med förstoringsglaset på åu och du hittar ÅU-appen. Så här ser den ut:

Ladda ner appen, öppna och logga in!

ÅU-appen, liksom alla andra appar, uppdateras med jämna mellanrum.

I fall dina applikationer uppdateras automatiskt behöver du inte göra något för att uppdatera ÅU-appen men i fall dina appar inte uppdateras automatiskt bör du manuellt se till att de uppdateras med jämna mellanrum.

Du kan kontrollera om det finns appar som behöver uppdateras genom att gå till din appbutik, antingen App Store eller Google Play, klicka på din profilbild längst uppe till höger och sedan på ”hantera appar och enheter” och om det finns uppdateringar som väntar väljer du att uppdatera!

I exemplet nedan är ÅU:s profilbild inringad. Din egen profilbild ser förstås annorlunda ut!

Om större uppdateringar i appen hör vi av oss med ett nyhetsmeddelande och berättar för dig vilka åtgärder du kan vidta för att din app ska fungera ännu bättre!

Uppdatera för nyhetsmeddelanden om Hangö och Raseborg!

Vi har nyligen uppdaterat ÅU-appen så att det nu går att välja nyhetsmeddelanden också från Hangö och Raseborg. För att aktivera nyhetsmeddelanden från Hangö och/eller Raseborg ska du klicka på ÅU-appen, gå till inställningar och aktivera Hangö och/eller Raseborg.

Skärmdump

Klicka först på appen och sedan längst ner till höger på inställningar och aktivera de regioner eller områden du vill ha nyhetsmeddelanden om!

Mera hjälp?

Behöver du hjälp med att uppdatera eller ladda ner ÅU-appen? Hör av dig till vår kundtjänst på telefonnummer  02 274 9900 eller vik in på vårt kontor på Kristinegatan 9 i Åbo. Vi hjälper dig gärna!  

… och ifall du inte vill att mobilen sänder ut en ljudsignal med nyhetsmeddelandet kan du behändigt stänga av ljudet för nyhetsmeddelandena eller nyhetspusharna som de också kallas. Gå till inställningar i din telefon, välj ”appar och aviseringar”, klicka på en app under ”Nyligen skickat”. Välj ”med avisering” eller ”tyst”. OBS att formuleringarna kan variera mellan olika telefonmodeller!

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit