Förflytta dig till innehållet

Läkarbrist stänger mottagningen i Dalsbruk

Inte längre huvudhälsostation. Medan hälsostationen i Kimito renoverades var servicen styrd till Dalsbruk. I början av december återupptar Kimito-stationen sin verksamhet. Foto: Anja Kuusisto


Den slutförda renoveringen av huvudhälsostationen i Kimito innebär bland annat att hälsocentralsjukhuset i Dalsbruk stänger för gott.
Avdelningen – som i folkmun brukar kallas för en bäddavdelning, men som inte ska förväxlas med intensifierad äldrevård – får i Kimitos hälsostation 32 platser, i motsats till 30 i Dalsbruk.
Hälsostationen i Dalsbruk kommer också i fortsättningen erbjuda tandvård, rådgivning, laboratorietjänster och fysioterapi.
Utöver detta har huvudhälsostationen i Kimito röntgenverksamhet.
Huvudhälsostationen tas stegvis i användning enligt följande tidtabell: läkarmottagningen och laboratoriet öppnas 4.12, hälsocentralsjukhuset 4-5.12 och fysioterapin och hjälpmedelsutlåningen 11.12.
Läkar- och skötarmottagningen i Dalsbruk tvingas dessutom stänga under perioden 4.12–7.1.2018.
Omsorgschefen Maria Wallin säger att det inte är första gången som hälsostationen stänger av den här orsaken.
– Våra resurser räcker inte till och fås inte heller via uthyrningsfirmorna.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit