Förflytta dig till innehållet

Lekpark öppnar i Dalsbruk

Mängder av leksaker. Inne i Fritidsgården bara väntar gunghästar och dockor på barnen. Fr.v. Marita Walk och Petra Holmström är ivriga att komma i gång.

Den 21 augusti – första måndagen efter skolstarten – kan de som behöver hjälp med barnpassning få det i Dalsbruk, vid Fritidsgården.

Då startar föreningen ”Dalsbruks barnträdgårds föräldrar” lekpark där barn under skolåldern kan lämnas fyra timmar per dag, eller klockan 9-13, till en början måndag, tisdag och onsdag.

– Kommer det många barn så kan vi ha verksamheten i gång hela veckan, säger ordförande Marita Walk.

Föreningen hyr ett rum i Fritidsgården så barnen kan leka också inomhus, med ”parktanten” Petra Holmström som är anställd av föreningen, eller så kan föräldrarna själva stanna kvar med barnen. Om de inte stannar, är avgiften 5 euro per gång. Annars gratis, men mellanmål ska barnen själva ha med sig.

Föreningen har i drygt tio års tid på olika adresser haft öppna lekskolor, för att ge främst hemmamammor en möjlighet att få lite avlastning, och barnen en chans att träffa andra barn.

Av olika orsaker satsar man nu på en mera parkbetonad verksamhet, lite som den i tiden väldigt populära”parktanten” Kitty Holmström hade just här, vid Fritidsgården.

För dem som har frågor så kan nämnas att föreningens telefonnummer är 045 1355718, men man behöver inte förhandsanmäla varje gång man vill komma med.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit