Förflytta dig till innehållet

Letar du efter någon som kan reparera en dragkedja? Ny webbplats gör det lättare att hitta företag som kan utföra reparationer

Pixabay
En hand som håller i en bit tyg som sys med hjälp av en symaskin.
Reparera i stället för att slänga bort. Nya webbplatsen ska hjälpa människor hitta företag som kan hjälpa med reparationer.

En ny tjänst för allehanda reparationer har lanserats. Det är Sydvästra Finlands avfallsservice (LSJH) som har samlat företag som erbjuder olika slag av reparationstjänster i en nättjänst som heter korjaa.se.

På webbplatsen finns företag som sköter allt från reparationer av dragkedjor och datorer till beklädnad av möbler samlade.

Idén med den nya webbplatsen är att göra det lättare för invånarna att hitta företag som utför olika slag av reparationer. Så här kan man öka livslängden för föremål och saker och minska på mängden avfall.

Ursprungligen lanserades korjaa.se i Birkaland men har nu utvidgats till också andra delar av landet. I Egentliga Finland är över hundra företag med.

Tjänsten korjaa.se är kostnadsfri för företag och konsumenter och skiljer sig från sökmotorerna på nätet genom att den erbjuder konsumenterna aktuella uppgifter om tillgängliga reparationstjänster enkelt på ett ställe.

Korjaa.se tillhandahålls av LSJH och administreras av Ekokumppanit Oy, en expertorganisation för hållbar utveckling. Samarbetet med Ekokumppanit inleddes i början av hösten.

Dela artikeln

2 kommentarer: “Letar du efter någon som kan reparera en dragkedja? Ny webbplats gör det lättare att hitta företag som kan utföra reparationer

  1. Krister A. Martell skrev

    Säkert bra men vilka tjänster är det egentligen som LSJH skall handha för kommunerna? Hur finansieras en dylik tjänst? Är kommunerna politiker / tjänstemän medvetna om att LSJH håller på med en del uppgifter som inte direkt torde ha med kommunernas avfallshantering att göra?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit