Förflytta dig till innehållet

"Lilla Kimito" byggdes av barn

Skapade miniatyrby. Fr.v. Joonathan Jokiniemi, Alexander Nordell, Jenna Launokorpi, Manda Eriksson, Marus Fuchs, Hampus Dahlén, Hugo Sundelin, Linus Sahlberg, Max Strömberg och Nellie Svens.


Hundraåriga Finland hedras på många sätt. I daghemmet Silva i Kimito har alla barn haft Finland 100 år som tema och gjort allt möjligt. En förskolegrupp har skapat ”Lilla Kimito” eller små kopior av husen där de själva bor – med sandlådor, rätt antal träd på gårdarna och förstås flaggan i topp. Konstverket avtäcktes i måndags under högtidliga former.
Barnen har också lärt sig vad vår nationalsång heter, liksom mycket annat.
– Vårt nationaldjur är björnen, vet Marus Fuchs.
–  Och nationalblomman är liljekonvaljen, meddelar Hampus Dahlén.
Hugo Sundelin tillägger att nationalfjärilen är blåvinge.
Manda Eriksson vet att nationalsången heter ”Vårt land” – och så vidare, här är det allmänbildade barn trots att de är bara sex år. Också hela raden med presidenter som Finland har haft kan de, och i sina häften har de ritat kartor över var i Skandinavien som Finland ligger.
– Till 100-årsdagen övar just nu hela Silva, med över 100 dagisbarn, in ett program som vi håller vid en självständighetsfest i Villa Lande den 29 november, säger förskollärare Stina Ekroos-Westerlund.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit