Förflytta dig till innehållet

Lite valmatematik

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Läste en beräkning över hur det kan gå i vårt valdistrikt: Svenska Folkpartiets enda möjliga mandat kämpar med valförbundet Sannfinländarna-Kristdemokraternas möjliga fjärde mandat. De stora partierna, Vänsterförbundet och De gröna får lika många mandat som tidigare, möjligen stjäl socialdemokraterna ett mandat av Samlingspartiet.
Kampen står alltså om det sista mandatet. Detta innebär att varje svensk röst som inte ges åt SFP hjälper till att i stället få in en extra sannfinländare. Vad vill Du hellre ha: en extra sannfinländare till oppositionen, eller en egen åboländsk svensk riksdagsledamot som eventuellt även kan medverka i regeringen?
SFP anses av en del alltför rödgrönt, av andra alltför borgerligt. Sås och Kopp sjöng: “Har man ingen val får man sälja sin säl”. Så är det, alla med och rösta på SFP!
Jarl Ahlbeck

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit