Förflytta dig till innehållet

Livesändningar ska locka sökande till fartygsplaneringsbransch

Skylt med texten Arbets- och näringsbyrå.

 
Inom fartygsplanering råder stor brist på arbetskraft. Flera företag inom branschen kommer nu i höst att ordna kurser i samarbete med TE-byrån och NTM-centralen för att utbilda folk till branschen.
– Fartygsplanering kräver en viss specialkunskap och därför kan företag ofta inte direkt rekrytera ingenjörer och tekniker, en tilläggsutbildning behövs, berättar Tarja Tötterman, kommunikationsexpert på TE-byrån.
Egentliga Finlands TE-byrå kommer nu att börja med livesändningar på sin webbsajt för att göra reklam och sprida information om höstens utbildningskurser.
– Hela 17 kurser med sammanlagt 82 studieplatser kör igång nu i oktober i Åbo och Åboregionen, och vi söker intresserade från hela Finland. Varje kursdeltagare har ett färdigt jobb som väntar, ifall hen genomför utbildningen berömligt.
Kurserna som pågår ett par månader är därmed direkta utbildningar till en viss post inom ett företag.
– Kurserna är främst riktade till arbetslösa eller till personer som riskerar bli arbetslösa, med ingenjörs-, diplomingenjörs- eller teknikerutbildning. Man kan också söka till kurserna ifall man är nyutexaminerad från någon av dessa utbildningar men inte ännu hittat jobb inom branschen.
Tötterman uppger att TE-byråns första livesändning är på onsdagen den 8 augusti mellan klockan 13 och 14.
– Ifall man är intresserad av någon av utbildningarna lönar det sig definitivt att följa med dessa. Livesändningarna ger information om utbildningarna och arbetsgivarna berättar också om företagen och arbetsmöjligheterna. Sändningen ger även viktig information om ansökningsprocessen.
En till livesändning kommer sedan ännu att ordnas den 22 augusti med ytterligare information för intresserade. Ansökningstiden för kurserna pågår fram till den 31 augusti eller 7 september, beroende på kursen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit