Förflytta dig till innehållet

Livlig helg för polisen i Sydvästra Finland

En polisuniform

ÅU-foto


Branden i Pyhäranta var under fredagen så pass under kontroll att polisen inte behövdes på plats längre, men under lördagen påträffade polisen en drönare som flög för nära brandplatsen och var en risk för släckningsarbetet från luften.
Pori Jazz pågår i Björneborg. Under helgen har evenemanget förlöpt lugnt utan omfattande störningar, men några drogrelaterade incidenter påträffades.
På natten mellan fredag och lördag fick polisen rapporter om en ung man med en pistol på Strandvägen i Pargas. Det visade sig dock handla om ett leksaksvapen. Polisen påminner om att de ser mycket allvarligt på situationer som denna.
I Åbo fick polisen rycka ut tidigt på lördagsmorgonen för att ta hand om en ung man som uppträdde olämpligt framför huvudbiblioteket. Bland annat hade han urinerat på bibliotekstrapporna och sedan lagt sig i en vattenpöl för att sova. En stund senare hade han stigit upp och klätt av sig alla kläder.
Natten till söndag försökte en man påverkad av droger undkomma polisen i närheten av Hallis och Kärsämäki genom att köra bil längs cykelvägen. Jakten slutade i en avkörning. Med i bilen fanns en person som var eftersökt för att avtjäna ett nio månader långt fängelsestraff.
Artikeln uppdaterad 12.35 med mera detaljer.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit