Förflytta dig till innehållet

Löfman från Nagu är ordförande för FSS

Gunilla Löfman. Pressbild


Gunilla Löfman från Nagu valdes till styrelseordförande för Förbundet Finlands Svenska Synskadade rf (FSS).
Mandatet är två år.
Löfman valdes med stor majoritet. Hon har även tidigare varit ordförande för FSS, men gjort annat under en längre period.
– Ja, jag är upprymd och omskakad över att ha blivit vald. Jag har skaffat nya erfarenheter under de här åren som jag har varit borta. Därför känns det intressant att få göra comeback. Till först vill jag lyssna, analysera och få en uppfattning om vilka utmaningar förbundet står inför i dag, säger Löfman.
Arbetet inom förbundet är stundvis krävande. Det vet Löfman. Många medlemmar har starka åsikter om hur verksamheten ska byggas upp. Löfman vill leda arbetet för synskadades bästa.
– Vi behöver komma ihåg att FSS finns till för alla finlandssvenska synskadade, inte bara de medlemmar som är aktiva i föreningslivet. Det finns olika småsaker som man behöver hjälp med när man har en synskada som samhället inte bjuder på. Det är dessa saker som förbundet ska jobba för.
Hon exemplifierar:
– Mitt hjärta dunkar för alla människor som är ensamma. Det är många synskadade personer som är ofrivilligt ensamma. Jag drömmer om att alla människor som har en funktionsnedsättning ska få en guldkant i vardagen och hitta någon som lyssnar och förstår.
Förutom ordförandeval valdes också övriga styrelseposter. På höstmötet valdes Emma Rasela (Helsingfors), Carl-Erik Mattlar (Korsholm) och Ulla Jensen (Helsingfors) till styrelseledamöter. Förutom de nyvalda sitter även vice ordförande Anders Nyberg (Karleby) samt ledamöterna Johan Sundholm (Raseborg), Paulina Hannus (Borgå) och Fredrik Lindeman (Sund, Åland) i styrelsen.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit