Förflytta dig till innehållet

Lokalt techbolag samarbetar med marknadsledare inom energikontroll

Från vänster Sade Innovations Henry Lockmer, Juha Kuosa och Petri Hirvonen, här i samband med ett reportage i ÅU den 9 februari.

Techbolaget Sade Innovations Oy, med kontor i Salo och Åbo, har slutit en överenskommelse om partnerskap med det inhemska bolaget Ouman Oy.

Sade Innovations levererar system för fjärrövervakning och -styrning av apparater.

Ouman uppges i sin tur vara Nordeuropas största tillverkare av regulatorer för VVS och fastighetsautomation. Bolagets produkter används för att styra och optimera energiförbrukningen i fastigheter.

De två företagen ska tillsammans erbjuda produkter och tjänster för fastighetsautomation i sådana fall där gemensamma lösningar passar bäst, heter det i ett pressmeddelande. Samarbetet gäller både nuvarande och framtida kunder.

Samarbetar redan

Bolagen har redan samarbetat ett tag. Sade Innovations har gjort en skräddarsydd så kallad molntjänst åt Ouman, med tillhörande webbapplikation för systemadministratörer och mobilapplikation för kunder.

Med applikationerna kan man till exempel följa med energiförbrukningen, eller på distans ställa in termostaterna skilt för olika rum eller knäppa på bastun.

Oumans vd Matti Lipsanen säger att man letade efter en ekonomisk och datasäker molnlösning, och valde Sade Innovations efter att ha studerat flera inhemska och utländska alternativ.

”Skapar tydlighet”

Sade Innovations vd Juha Kuosa säger att partnerskapsavtalet är en naturlig fortsättning på samarbetet man redan haft, och att avtalet skapar tydlighet gentemot kunderna.

– Nu kan båda företagen tydlig berätta för kunderna vilket bolag som ansvarar för en viss del av leveransen, och samtidigt leverera en smidig helhetslösning till kunden, säger han.

Parallellt med samarbetet ska de två företagen även jobba på som förut, med egna projekt på varsitt håll.

Ouman har nästan 300 anställda. I Finland har man kontor i Kempele, Esbo, Åbo, Raumo och Oulunsalo. Dessutom har man kontor i Sverige, Estland och Ryssland.

LÄS ÅU:S REPORTAGE MED SADE INNOVATIONS I FEBRUARI

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit