Förflytta dig till innehållet

Lufthansa till ÅU: Vi öppnar inte en ny flygrutt till Åbo

Flygplatsen i Åbo. Företagen i regionen hade hoppats på Lufthansa – men förgäves. Foto: ÅU-foto


I oktober väcktes förhoppningar om att det tyska flygbolaget Lufthansa skulle etablera en flygrutt mellan Åbo och en stad Tyskland.
Via Åbo handelskammare hade bolagsjättar som varvet Meyer Turku, läkemedelstillverkaren Bayer och Valmet Automotive i Nystad riktat en vädjan till Lufthansa, med motiveringen att tillväxten i landskapet ökar trafiken mellan länderna.
Lufthansas landschef Christoph Zimmer lovade i tidningen Turun Sanomat att möjligheten till en ny rutt skulle undersökas.
Det har Lufthansa nu gjort. Slutresultatet lär göra många besvikna.
Flygbolagets informatör Neda Jaafari meddelar via e-post till ÅU att efter att ha utvärderat möjligheten så har man kommit till slutsatsen att man inte inleder flygningar till och från Åbo.
Merparten av behovet kommer från Helsingfors och passagerare från Åboregionen använder flygplatsen i Helsingfors tack vare dess närhet till regionen, skriver Jaafari och hänvisar till de drygt 165 kilometer som skiljer städerna åt.
Resenärer från Åboregionen får alltså finna sig i att fortsätta flyga till Tyskland via Helsingfors, Stockholm eller Riga.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit