Förflytta dig till innehållet

Målrikast någonsin – men brakförlust

Fredrik Lunden (i mitten) var Piffens effektivaste målskytt med nio fullträffar i förlustmatchen mot Cocks. ÅU-foto


Onsdagskvällens ligamatch i Riihimäki mellan tabelltoppen Cocks och Piffen som ligger nia i serien var mest en formalitet, något som båda lagen verkade ta mest som ett litet effektivare träningspass. Cocks laddar upp för matcher i baltiska ligan och EHF-cupen medan Piffen siktar på den viktiga bortamatchen i Hangö nästa onsdag. Slutsiffrorna skrevs 42-27 (22-11) i Cocks favör.
– Vi kom hit för att få oss en lektion i handboll och spelade så bra vi kunde, erkände PIF-tränaren Boris Dvoršek utan att hymla.
Kollegan Gintaras Savukynas i Cocks var inne på samma linje.
– Vi fick chansen att lufta på bänken och träna in olika kombinationer inför veckoslutets matcher i baltiska ligan, sade han.
För Piffen var matchen såtillvida historisk att det var den målrikaste matchen herrlaget spelat i högsta serien, 69 sammanlagda mål slår de tidigare rekorden med ett mål. 68-målsmatcherna var förluster mot BK-46 under 1980-talet.
Piffens effektivaste spelare var Fredrik Lunden som gjorde 9 mål och belönades med en stjärna efter matchen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit