Förflytta dig till innehållet

”Man kan fråga sig om inte SFP alls tänker på sina egna åldringar som är skrivna inom kommunen – att renovera Hannahemmet är det enda vettiga”

Åbo Underrättelsers logo

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Vård på Kimitoön. Jag som medlem i tekniska nämnden måste förtydliga mig vad jag och socialdemokraterna i Kimitoöns kommun eftersträvar: jo, en trygg vård för våra gamlingar, närhet till anhöriga och vänner i framtiden.

När det röstades på tekniska nämndens möte 20.9.2022 kom jag med ett förslag, understött av Kauko Pietikäinen och Gunilla Avellan, att lite på fem miljoner euro ska läggas tillbaka till investeringen för 2023.

Mitt förslag förkastades med motiveringen att kommunen inte kan ta en så här stor risk. Det är bortkastade pengar enligt SFP.

Man kan fråga sig om inte SFP alls tänker på sina egna åldringar som är skrivna inom kommunen.

Antagligen har de råd att sätta sina åldringar på privata boenden.

Enda vettiga för hela kommunens invånare är att renovera Hannahemmet som är attraktivt efter 3+1 år, bilda ett bolag i kommunens regi, sedan hyra ut till välfärdsområdet.

Som jag har sagt tidigare, värsta scenariot är om vi inte har hyfsade fastigheter att erbjuda välfärdsområdet, för då kan det bli att flytta alla våra åldringar utanför Kimitoöns kommun.

Det är på gång en fusion mellan Fastighets Kimitobacken och Dalsbostäder Ab, om det blir förverkligat så kanske nämnda bolag och Hannahemmet skulle kunna bilda ett gemensamt bolag, om det är juridiskt möjligt.

Min slutsats är att SFP vill privatisera, inget fel i det men andra alternativ måste också beaktas.

Johan Sundqvist
Medlem av tekniska nämnden
Kimitoön

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit