Förflytta dig till innehållet

Medborgarna i fokus då Europaforum i Åbo har premiär – vad tycker finländarna om EU?

Arkiv/Anja Kuusisto
en stenbyggnad
Arkiv/Anja Kuusisto

Stadsbiblioteket är ett av de ställen där man kan lyssna på diskussioner om EU i månadsskiftet augusti-september. ÅU-foto


30.8-1.9 kommer hundratals samhällspåverkare från hela EU till Åbo då diskussionsforumet Europaforum ordnas för första gången.
Europaforum ska bli ett årligt evenemang för diskussioner om politik och ekonomi, i stil med Suomi-areena som hölls i Björneborg tidigare i juli.
Programmet är uppbyggt kring seminarier, paneldiskussioner, frågetimmar och medborgardiskussioner, som hålls på ÅST, Radisson SAS Marina Palace, Stadsbiblioteket, Restaurang Skolan och i Hansakvarteret.
Med evenemanget vill man ge finländarna möjligheten att få mer kunskap om EU och Finlands roll i unionen.
– Alla som är med har samma målsättning: öppna diskussioner som aktiverar medborgarna. När Finlands och EU:s framtid palneras finns det ettt behov av ett nationellt diskussionsforum, säger projektchef Tuomas Nirkkonen i ett pressmeddelande.
Ett tiotal olika programpunkter är klara. Bland annat kommer Europeiska investeringsbankens vice ordförande Alexander Stubb, Finlands banks chefdirektör Olli Rehn och EU-ambassadör Marja Rislakki att diskutera Finlands roll i Europa och EU.
Du hittar alla klara programpunkter här. Listan kommer ännu att uppdateras.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit