Förflytta dig till innehållet

Minna Arve efter Lufthansas besked: Vi jobbar vidare

Åbos stadsdirektör. Minna Arve säger att det finns ett brett samarbete bakom ansträngningen att få nya flygrutter till Åbo. ÅU-foto


Åbos stadsdirektör Minna Arve har inte fått någon annan information om att det tyska flygbolaget Lufthansa inte inleder flygningar till Åbo än den som ÅU gick ut med i går.
Arve säger att trots beskedet så fortsätter arbetet med att få nya flygförbindelser till Åbo flygplats. I det arbetet deltar, förutom staden, hela Åboregionen och landskapsförbundet.
– Den här frågan är ständigt aktuell.
Arve ser det som en framgång att staden, tillsammans med kranskommunerna, landskapsförbundet, Gränsbevakningen och Finnavia, lyckats nå en lösning som gör att flygplatsen kan ha öppet dygnet runt.
– Vi hoppas att det här också ska resultera i nya flygförbindelser.
Lufthansa säger att närheten till Helsingfors är ett argument för att inte inleda flygningar till Åbo. Arve säger å sin sida att företagen i regionen helst skulle använda sitt närflygfält.
– Därför kom de med sitt initiativ.
Finnavias chef i Åbo, Juha Aaltonen, har inte heller han fått någon information om Lufthansas beslut.
Han säger trots allt att direktflyg från Åbo till en tysk stad inte står och faller med Lufthansa.
– Bara det finns någon som är intresserad är vi villiga att diskutera.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit