Förflytta dig till innehållet

Mycket är oklart med årets träffar – men Traktorkavalkaden i Kimito blir inte av

Adrienne Westerback.
Traktorjippo på åker
Traktorkavalkaden i Kimito ordnas inte i år. För många andra evenemang är läget ännu oklart.

Sedan i fjol våras har också många hobbyfordonsevenemang och -körningar inhiberats som en följd av coronarestriktionerna. Somliga klubbar har fortsatt med små, lokala träffar och åkturer, men allt i större skala har ställts in.

Då det gäller lokala jippon verkar mycket vara öppet. Pargas Retro Cars uppger på sin webbsida att det är meningen att också i år ordna en fordonsparad och ett skrottorg, men att det inte går att ge något datum.

Någon Traktorkavalkad arrangeras inte den här sommaren i Kimito, eftersom den brukar samla så mycket folk. Mona Karlsson från arrangörstruppen säger att man eventuellt ordnar en mindre traktorcruising istället.

Vardagsträffar kanske som förr

I Åbo är veterantävlingsevenemanget i Österås inprickat för torsdag den 13 maj, Kristi himmelsfärdsdag. I fjol flyttades evenemanget till augusti.

En annan lokal träff, för mer unika fordon, är inprickad till söndag den 20 juni. Då ordnas Concours d’Elegance-träffen på Harjattula gård på Kakskerta.

Det finns såklart också olika icke-organiserade veckodagsträffar för veteranbilar och -motorcyklar. Gammelhojsåkare har brukat träffas på grillen i Österås i Åbo under sommaronsdagar, medan bilentusiaster har haft sina egna träffar i Kuppis.

Ångloken värms upp i juli

Museijärnvägen i Jockis meddelar att trafiken inleds i juli. Museet och kaféet öppnar enligt nuvarande planer den 10 maj. Då ska det igen bli möjligt att hyra dressiner och bege sig ut på en spårfärd mot Humppilahållet.

Då det gäller större evenemang på annat håll kan det noteras att Finlands fordonshistoriska centralförbund tänker ordna årets huvudevenemang redan den 11–12 juni. Träffen sker i Birkaland, med en körning längs rutten Parkano-Ikalis-Tavastkyro.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit