Förflytta dig till innehållet

Nato står för ett hotande kärnvapenkrig

Åbo Underrättelsers logo

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Kriget i Georgien 2008 är till 100 % en uppföljelse på Natos agerande den 3 april 2008 då de stolt meddelade att Georgien och Ukraina har chanser att bli medlemmar i pakten. Micheil Saakasjvili nappade på kroken tyckte var en ypperlig idé och ett litet helvete bröt loss. Det samma gäller beslagtagningen av Krimhalvön som Nikita Chrusjtjov ”lånade” ut till sina blodsbröder som födelsedagspresent.

Allt sedan Berlinmurens fall och kalla krigets slut har Nato förvandlats till en påtryckande, sanktionerande blodtörstig antagonist. De utgör fundamentet till det spända läget i världen.

USA, UK, Frankrike, Tyskland, Kina har en betydligt större krigsbudget (Ryssland har bara den sjätte största). Ryssland bidrar enbart med 3 % av världsekonomin.

Putin har aldrig haft som avsikt att utvidga sina territorier, han är inte intresserad av Kiev, men däremot över sina bröder i separatistområdena i östra Ukraina. Han ser över sina egna, han ömmar för folkmordet/hungersnöden som just nu pågår, vilket är mycket värre än många förstår.

Krim, Luhansk och Donetsk är redan i praktiken omhändertagna, som självständiga stater eller som anslutning är ovidkommande det är bara för EU att acceptera läget.

Avrusta Nato innan de retar upp Kina och kräver Taiwan. Då är det inte bara en sovande björn man väcker utan en eldsprutande drake. Man förhandlar inte med naturkrafterna, men det är precis västmakterna gör.

Alla onda uppsåt kommer från USA, varför tror ni de är så mån om rapportera att Ryssland kommer att anfalla Ukraina? Det är inte såsom Risto E. J. Penttilä sa häromveckan att USA vill ta bort överraskningsmomentet, nej sanningen är mycket värre; USA vill att de skall anfalla.

Det ironiska i sammanhanget är att om Donald Trump hade fått en mandatperiod till hade detta läge inte uppstått. Två psykopater har ofta en ömsesidig respekt för varandra. Dom blir tre när dom träffar Kim Jong-un.

Man kunde råda Europas statsmän att ställa sig mitt i båten när världsläget gungar istället ser Boris Johnson och ”Makaronen” till att det gungar. Åker dom till Moskva ser Putin till att förhandlingsbordet är så långt att man inte hör vad man säger.

Nej Nato är den tysta geten i Kaukasus branta slätter, dom ser ut som fluffiga oskyldiga änglar men dom har öron och ögon överallt. Tänk er vilket ramaskri det skulle bli om Kina öppnar en marinbas i Afrika, eller om Warszawapakten i tiden hade ruffat åt sig Kanada.

Jag skriver inte till Natoanhängarna utan till er som ännu inte bestämt sig FÖR eller EMOT Nato.

Var emot Nato. Skriv NEJ i urnan när det blir omröstning. De står inte för progress eller trygghet, de står för ett hotande kärnvapenkrig och det är det det blir till 100 % om Ukraina blir ett Natoland.

Dela artikeln

3 kommentarer: “Nato står för ett hotande kärnvapenkrig

 1. Guy Palmqvist skrev

  Sovjetunionen efter det Ryssland, har attackerat ockuperat stater långt före Nato bildades, jag tror att herr Enqvist bara vill provocera med sin insändare.. Utan stöd utifrån är Finland helt under Putins bila.

 2. Rolle Möller skrev

  Henrik Enqvist, får du betalt av Kreml för att trolla på nätet?

  ”Putin har aldrig haft som avsikt att utvidga sina territorier, han är inte intresserad av Kiev, men däremot över sina bröder i separatistområdena i östra Ukraina. Han ser över sina egna, han ömmar för folkmordet/hungersnöden som just nu pågår, vilket är mycket värre än många förstår.”

  Märker du inte själv vilken eländig rysspropaganda du häver ur dig? Putin är en maktgalen diktator som gärna skulle se Sovjetunionen i sina glansdagar åter. Och lejonparten av det gamla sovjetväldet bestod av tvångsannekterade ”befriade” stater!

 3. Paul Lindberg skrev

  Dagens händelser och verklighet är kommentar nog
  till fantasierna och en värld, som inte existerar…

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit