Förflytta dig till innehållet

Norrskatamagnat med på Forbes lista över miljardärer

Kim Lund
En man står på en trappa framför ett vitt hus.

Kim Lund

ÅU träffade Antti Aarnio-Wihuri i Mars gård i Hafträsk i november i fjol. ÅU foto


Sex finländare finns med på affärstidningen Forbes lista över miljardärer. Bland dem finns Wihurikoncernens styrelseordförande och största ägare Antti Aarnio-Wihuri som fritidsbor på Norrskata och har ett jordbruk på Kustö i S:t Karins. Aarnio-Wihuris egendom värderas till 1,6 miljarder euro.
Han köpte en villa på Norrskata för drygt 20 år sedan och han engagerat sig hembygdsföreningen på ön och bland annat köpt Norrskata skola så att föreningen skulle ha en samlingsplats.
Han äger också Mars gård på Norrskata där han odlar spannmål. I en intervju för ÅU i december i fjol sade att han att jordbruket är hans huvudsyssla.
– Ibland stör businessen jordbruket som är min huvudsyssla. Men man måste göra affärer för att täcka förlusterna från jordbruket. Att jobba på åkrarna är som terapi för mig.
Aarnio-Wihuri har gjort sin förmögenhet inom Wihurikoncernen som bland annat är verksam inom partihandeln och förpackningsindustrin.
Med på listan finns också Pargasbekanta Ilkka Herlin på plats 1 477. Herlin äger bland annat Quidja gård och för ett år sedan köpte han största delen av ön Gullkrona i Nagu skärgård.
Etta på Forbes lista är grundaren av nättjänsten Amazon, Jeff Bezos. Hans egendom värderas till drygt 102 miljarder euro.
LÄS OCKSÅ: Miljardären Antti Aarnio-Wihuri: Jordbruket på Norrskata är som terapi för mig
Forbes lista över miljardärer

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit