Förflytta dig till innehållet

Ny pizzeria öppnar i Åbo — ägarna driver även Portsakrogen Arvo

Plats för 100. Nordic Pizza Company öppnade i lokalen som senast inhyste restaurangen Cantina West i Åbo. Från vänster Ville Tappola, chef för servicen, och ägarna Tommi Ahola och Jason McArdle.

Plats för 100. Nordic Pizza Company öppnade i lokalen som senast inhyste restaurangen Cantina West i Åbo. Från vänster Ville Tappola, chef för servicen, och ägarna Tommi Avola och Jason McArdle.


Jason McArdle är stolt då han visar den splitternya, italienska stenugnen som snart ska tas i bruk i Nordic Pizza Company på Eriksgatan i Åbo.
McArdle är ursprungligen från Nya Zeeland, men flyttade till Finland efter att ha mött sitt livs kärlek i London.
Han lärde sedan känna Lauri Kokko och Tommi Avola, som driver krogen Arvo i Port Arthur. De beslöt sig för att öppna en pizzeria tillsammans.
– Den största orsaken var att vi inte kunde göra annat efter att ha smakat Jasons pizzor, säger Tommi Avola med glimten i ögat.
Han tillägger sedan att de egentligen tyckte att en bra pizzeria med napolitanska pizzor fattas i staden.
En napolitansk pizza är rund med en högre kant runtom. Degen jäses på ett visst sätt, och mjölet liksom tomaterna kommer från Italien, berättar McArdle. Resten av produkten görs på lokala råvaror.
– Den napolitanska pizzan är den bästa, enligt mig.
Pizzaentusiast! Jason McArdle satsar på napolitansk pizza bakad i en italiensk stenugn.

Pizzaentusiast! Jason McArdle satsar på napolitansk pizza bakad i en italiensk stenugn.


Den nordiska delen av konceptet är vissa av pizzornas fyllning – på menyn finns bland annat rådjur, svamp, potatis och rödbetsgravad lax.
– Vi är väldigt stolta över att vara en del av den nordiska traditionen, som är populär just nu. Vi ville kombinera det med det italienska, säger McArdle.
Nordic Pizza Company serverar även drinkar som är speciellt framtagna för att passa till de olika pizzorna, berättar Tommi Avola. Drinkar är också en del av konceptet för krogen Arvo.
Pizzerian öppnar på fredag kväll (11.10), och kommer att ha öppet sex dagar i veckan framöver. Om det går bra är ägarna positivt inställda till att utvidga konceptet och att eventuellt öppna ytterligare en restaurang.
Avola säger att de inte räds konkurrensen i ”mathuvudstaden Åbo”.
– Man ska inte vara rädd för tävling. Det är också bra för Åbo.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit