Förflytta dig till innehållet

På söndagen ordnas mässa för flickor på Vimma i Åbo

Mimmi Magiaa är ett populärt evenemang och förra året bildades en lång kö utanför Vimma innan dörrarna öppnades. Foto: Ella Kiviniemi


Under söndagen tar mässan Mimmi Magiaa över konst- och aktivitetshuset Vimma i Åbo.
Det kostnadsfria evenemanget riktar sig till flickor i åldern 9–18 och ger dem möjligheten att bekanta sig med olika tjänster de kan ha nytta av samt ta del av varierande programpunkter.
Mässans stora dragplåster är den populära finska Youtube-stjärnan Namikolinxin och improvisationsteatern ImproAura som uppträder under evenemanget.

Varierande program

Mimmi Magiaa-evenemanget ordnades för första gången år 2006 och i år är det sammanlagt 23 organisationer och företag som är med och ordnar program på mässan.
Aktiviteterna vid punkterna är varierande och bland annat FemFests punkt låter flickorna pröva på olika instrument, Maarian VPK erbjuder en möjlighet till att testa släcka en brand och vid Finlands Lurviga Kompisars punkt får man hälsa på organisationens djur.
För mässans musik står Anni Lahde som klarat sig bra i Idols-tävlingen och nu ger sin första konsert i Åbo.
Flickorna som deltar i evenemanget har även chansen att bekanta sig med olika former av stöd- och rådgivningstjänster som de kan ha nytta av i olika livssituationer.
De första som anländer till evenemanget kommer att få en gåvopåse och under evenemanget ordnas även bingo.

Populärt evenemnag

Mässan som ordnas av Åbo stads ungdomstjänster samt cirka 20 samarbetsorganisationer har varit en stor succé.
– Jag tror att Mimmi Magiaa har blivit så populär bland såväl besökare som dem som ställer ut på mässan eftersom den riktar sig till en så specifik grupp människor. Under evenemanget kan vi erbjuda program, service och hobbyverksamhet som är skräddarsydd just för flickor i den här åldern, berättar Sami Blomberg från Åbo stads ungdomstjänster.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit