Förflytta dig till innehållet

Pargas stad kikar på möjligheten att ta emot kryssningsfartyg i skärgården – ”Nu kör de förbi våra trakter”

J-O Edberg
Här ett gästande kryssningsfartyg i Åbo hamn för några år sedan. De fartyg som skulle vara aktuella för den åboländska skärgården tar ett par-tre hundra passagerare.
Utländska kryssningsfartyg som kastar ankar i väståboländska vatten. Sedan förs de internationella turisterna med små charterbåtar till lokala skärgårdsupplevelser. Det är en möjlighet som Pargas stad nu ska utreda, tack…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Pargas stad kikar på möjligheten att ta emot kryssningsfartyg i skärgården – ”Nu kör de förbi våra trakter”

  1. Mats Bergman skrev

    Hej
    I artikeln framgår inte vilka öar som kunde komma ifråga för denna nya typ av turism. På Utö har vi redan diskuterat turismen internt och via ett möte med Forststyrelsen i november 2022. En rätt stor samstämmighet råder såtillvida att turismens volym redan nu anses vara för stor, i synnerhet under högsommaren. Att ytterligare öka antalet turister är alltså åtminstone ingenting någon efterlyser på Utö. Man borde överhuvud betänka vilka negativa effekter massturism kan ha på skärgårdsnaturen och inte bara tala om ekonomiska fördelar och säsongarbetsplatser.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit