Förflytta dig till innehållet

Pargasbon Anders Vahtola blir vd för Kimitoöns Båtcenter – ”Detta är mitt drömjobb”

Pressbild
Två män sitter i aktern på en båt i en hall
Ben Lindström vid Kimitoöns Båtcenter och hans efterträdare på vd-posten Anders Vahtola. Foto: Pressbild

I sin strävan att vara Skärgårdshavets bäst betjänande och kundorienterade aktör inom båtbranschen kommer Kimitoöns båtcenter att få förstärkning i en ny verkställande direktör.

Ben Lindström ger i vår över rollen till Pargasbon Anders Vahtola, som tar över bolagets ledning och utveckling. I och med nyrekryteringen får Lindström möjlighet att fokusera mer på företagets dagliga verksamhet.

– Jag känner Anders sedan studietiden och vi är rörande eniga gällande hur båtcentret ska se ut i framtiden. Jag är övertygad om att både vår personal och våra kunder kommer att ha fördel av Anders energi och utvecklingsförmåga, säger Lindström i ett pressmeddelande.

”Jag ser väldigt mycket fram emot detta”

Vahtola har erfarenhet av regionen och har tidigare jobbat som försäljningsdirektör inom maskinhandel vid Turun Konekeskus Oy. Där har Vahtola fokuserat på lantbruksmaskiner – säsongsvaror även det, och ser att verksamheten där har många likheter med den vid båtcentret. Även Kimitoön är bekant för honom från förr, då som enhetschef för Axxell Brusaby.

– Jag ser väldigt mycket fram emot detta. Jag är en båtmänniska själv och kan på många sätt säga att detta är mitt drömjobb. Jag ser en stor möjlighet för utveckling då vi jobbar med de mest köpta inhemska båtmärkena i ett område där de flesta har en koppling till havet eller, som jag, känner ett varmt sug efter att vistas på sjön, säger Vahtola.

Av familjeskäl kommer Vahtola att i sommar att lämna Pargas för S:t Karins, och ser fördelar i att vägen till kontoret i Kimito kommer att vara kortare.

Kimitoöns Båtcenter har vuxit till en känd aktör inom båtbranschen i den sydvästra skärgården. Huvudkontoret finns i Kimito, medan butik finns i både Kimito och Ekenäs.

Båtcentret ägs förutom av Lindström också av Henrik Hemmilä. Båtcentret har i dag 15 anställda.

Företaget är specialiserat på försäljning av nya båtar, bytesbåtshandel, leasing, service och vinterförvaring. Sortimentets kärna är Yamahas utombordsmotorer och båtmärkena Buster, Yamarin, Yamarin Cross, TG Boats, Suvi och Rönnqvist.

Dela artikeln

En kommentar: “Pargasbon Anders Vahtola blir vd för Kimitoöns Båtcenter – ”Detta är mitt drömjobb”

  1. Mariella Blumberg skrev

    Det var säkert ett bra val! Grattis och lycka till, Anders!

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit