Förflytta dig till innehållet

Pargasfullmäktige hävde hyresavtal för Norrskatabrygga

Enigt fullmäktige. Det blev inga längre diskussioner under kvällens fullmäktigesammanträde i Pargas. Foto: Mikael Heinrichs

Arrendeavtalet för gästhamnsområdet i Houtsala hävdes av ett enigt Pargasfullmäktige.

Tisdagens fullmäktigesammanträde gästades av ett femtontal elever från Sarlinska skolans klass 9 D som fanns på läktarplats för att inom ramen för samhällsläran ta del av mötet.

Planläggningschef Heidi Saaristo-Levin inledde med en lägesöversikt över de pågående projekten. Hon presenterade bland annat de olika planläggningsprojekten som pågår i centrumdelen: köpkvarteret vid Vapparvägen, Ålövägens nya infart, Norrbystrands bostadsområde, Kalkholmsområdet, Björkhagens skola samt Norrgårdsområdet. Dessutom berördes grillkioskområdet i Nagu Kyrkbacken och Verkanområdet i Korpo.

För eleverna blev presentationen garanterat matnyttig och gav en bra inblick i hur processen i själva verket går till och vilka olika instanser man samarbetar med.

Dessutom blev det en dos medieskolning för fullmäktigeförsamlingen – och skoleleverna. Presentationen avrundades med applåder – inte riktigt vardagsmat i fullmäktigesalen.

Samlingspartiets Markku Orell efterlyste av stadsdirektören en sammanfattning av hur väl man i Pargas lyckats med att ta vara på livskraften i Pargas medan Widar Nyberg (SDP) ville att Patrik Nygrén skulle presentera vad som gjorts och vad som kan göras för turismen i staden – i nuläget är det endast stadsstyrelsen som enligt Nyberg har koll på läget.

– Det kan vara att sådana som inte hör till målgruppen inte har tagit del av marknadsföringen av Pargas. Vi har gjort klokt i att satsa på samhällsutvecklingen under lågkonjunktur men det tar tid. Jag hoppas att vi redan nästa år har flera av de här lyftkranarna som Markku efterlyste här i den här delen av vår stad, konstaterade Nygrén.

Bryggtvisten i Norrskata fick åtminstone för stunden sin punkt då fullmäktige enhälligt beslöt att häva arrendeavtalet med Dagema Ab med omedelbar verkan.

Kirjalan metsästysseura får arrendera ett område på 5 200 kvadratmeter i Kyrkäng för en multifunktionsbyggnad mot ett årligt arrende på 500 euro. Avtalet löper på 30 år.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit