Förflytta dig till innehållet

Pargasnämnd godkände att affärstomt avancerar

Det aktuella området. Grafik: Paul Söderholm på basis av Pargas stads material.

Det är ännu många beslutsomgångar innan ens detaljplanen där en ny S-market och eventuellt andra affärer uppförs, är godkänd i Pargas.  I det här skedet handlade bygg- och miljönämndens beslut om att beredningsmaterialet i sin nuvarande form läggs fram.
Det kunde nämnden enhälligt på onsdagskvällen besluta, även om ärendet diskuterades en god stund, berättar nämndens ordförande Kurt Ekström, SFP.
– Det var främst trafikfrågor och hur affärsbyggnaden borde se ut som diskuterades, även om det är länge innan vi alls är där ännu att något byggande är aktuellt.
Pargas informerade om planerna senaste vecka och de går ut på en ny detaljplan för ett område som ligger norr om segelrondellen längs Skärgårdsvägen i centrum av
Pargas. Området sträcker sig på den östra sidan ner till Kyrksundet och gränsar även till Segelrondellen.
Området anses av staden som en port till skärgården och en viktig anslutning till Pargas centrumfunktioner.
I nämnden hördes redan röster om att byggnaden eller byggnaderna som är skisserade att ingå på området borde ha någon form av skärgårdsprägel.
– Men det är kanske inte så enkelt när det handlar om stora affärsbyggnader, så någon form av medelväg blir det väl. Och sen är det ju viktigt att vi får trafiken att fungera, både för bilister och fotgängare, säger Ekström.
Att beredningsmaterialet till en plan läggs fram betyder såsom namnet säger att det här ännu inte är den slutliga planen. Synpunkter och utlåtanden kan framföras om beredningsmaterialet och sedan kommer planen igen upp i  nämnden. Efter det ska den ännu behandlas av stadsstyrelsen och av fullmäktige.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit