Förflytta dig till innehållet

Petri Onikki blir vd för Lounavoima

Diplomingenjören i energiteknik, Petri Onikki har valts till verkställande direktör för Lounavoima Oy. Onikki övergår till Lounavoima från sin position som business development manager vid Fortum. Han inleder sitt arbete vid Lounavoima i början av maj. ÅF-Consult Oy valdes till förplanerare för ekokraftverksprojektet i Korvenmäki i Salo som ersätter förbränningsanläggningen i Oriketo.
Som verkställande direktör för Lounavoima ansvarar Petri Onikki för att köra igång bolagets verksamhet samt för att bilda Lounavoimas organisation. Den viktigaste uppgiften under de närmaste åren är att genomföra ekokraftverksbyggnadsprojektet, allt från planering av anläggningen till byggnadsarbete och ibruktagande.
– Ekokraftverksprojektet i Korvenmäki är ett väldigt intressant projekt som en del av sydvästra Finlands avfallshantering och spelar dessutom en viktig roll i en fungerade cirkulär ekonomi. Jag tar ivrigt emot den nya utmaningen, säger Onikki.
Lounavoimas styrelseordförande Jukka Heikkilä är mycket nöjd över att de bästa möjliga aktörerna kommer att förverkliga det regionalt betydande projektet.
– Sydvästra Finlands egen avfallsenergilösning kommer äntligen att förverkligas. Alla invånare i området kommer att dra nytta av detta, summerar Heikkilä.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit