Förflytta dig till innehållet

Piffen förstärker med fyra nya spelare

Jean Lindén

David Kuzmanovski fortsätter också han i Piffen. ÅU-foto

Pargas IF:s handbollsherrar förstärker laget med fyra nya spelare inför säsongen 2017-18.

De nya spelarna är backarna Vlatko Tasevski, 25, och Andrej Miladinovski, 24, från Makedonien samt linjespelaren Robin Mattsson, 26, från BK-46 och backen/yttern Peter Vikman, 30, från ÅIFK.

– Den förlorade sonen återvänder hem då Vikman igen spelar i Pargas, konstaterar PIF-handbollens ordförande Jan ”Bambu” Eriksson.

Tasevski och Miladinovski är högerhänta spelare som båda ursprungligen är hemma från Kumanovo. Tasevski har också spelat i de grekiska serierna medan Miladinovski enbart spelat för moderklubben RK Kumanovo.

Makedoniern David Kuzmanovski, 23, som kom in i truppen mitt under förra säsongen fortsätter likaså i Pargas.

Samtliga avtal är ettåriga med en option på ett år till.

För Robin Mattssons del har ett klubbyte varit aktuellt redan under en tid, eftersom han bor i Åbo.

– Jag avvaktade egentligen det slutliga beslutet i tränarfrågan innan jag skrev på. Piffen gav ett bra intryck och det finns mycket engagemang kring klubben. Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet, säger den tidigare juniorlandslagsspelaren.

Mattsson har hittills spelat hela karriären i BK-46, men kände att Piffen har ett bra projekt på gång och ville vara delaktig i det.

– Ett bra lag ska ha en mix av unga och hungriga spelare samt mer erfarna spelare. Det är för tidigt att tala om målsättningar för säsongen i större utsträckning, men för egen del tycker jag att minimimålsättningen är att undvika kvalspel, säger Mattsson.

– Vi vill visa att vi gör en seriös satsning och är långsiktiga med dessa värvningar, konstaterar Eriksson.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit