Förflytta dig till innehållet

Pop up-butik i Hansa köper 80-talsmode

Pop up-butiken köper in kläder och accessoarer från 80-talet för både kvinnor och män. Efter modeshowen förs plaggen till klädinsamling. Foto: Klara Fält


På onsdagen öppnade en ny pop up-butik i Hansa. Istället för att sälja kläder köper butiken in plagg från 1980-talet.
Kläderna visas sedan på Hansas höstmodeshow som äger rum lördagen den 15 september.
– Idén med 80-tals mode kom från att Hansa är grundat år 1988 och 30-års jubileet till ära tänkte Hansateamet att höstens modeshow skulle köra på kläder från samma tid som köpcentret är grundat, säger Irja-Marie Solin, stylist och assistent på företaget Modelpoint. Modelpoint har tidigare varit med och ordnat flera modeshower i Hansa.
Under showen kommer även musiken och koreografierna att följa 80-tals temat.
– Vi har också en artist som kommer att uppträda med musik från 1980-talet. Vem artisten är blir dock en överraskning för publiken.
Solin berättar vidare att tanken med insamlingen också är att få folk att återvinna sina kläder.
– Många har gamla kläder som inte används och bara ligger hemma i skåpet. Vi hoppas att det här inspirerar folk att gå igenom sina skåp. De som inte hämtar kläderna hit kanske istället för dem till en annan insamling så att kläderna kommer till någon som verkligen behöver dem. Eller så kanske man blir inspirerad att själv börja använda kläderna igen, 1980- och 90-talsmode är ju väldigt populärt för tillfället.
Pop up-butiken i Hansa köper in allt från smycken till jackor och skor för både kvinnor och män.
– Kläderna och accessoarerna ska vara hela och rena samt passa in i 80-tals temat, gärna mycket färggrant. Vi kan inte garantera att vi köper in allt som hämtas utan vi kollar här på plats vad som passar in.
De kläder som passar till modeshowen köps sedan för en liten summa som ungefär motsvarar loppispriser.
– Då man hämtar kläder till butiken kan man också välja att direkt ge pengarna till välgörenhetsorganisationen Hope ry:s lokalavdelning i Åbo.
Pop up-butiken är öppen på torsdag klockan 16 – 19 och fredag klockan 15 – 19.
– Vi kommer att ha två visningar av modeshowen, en klockan 12 och den andra klockan 14. Båda hålls på Thalia-torget i köpcentret. De flesta klädbutikerna i Hansa är också med så även deras kläder kommer att visas.
Efter modeshowen förs plaggen från pop up-butiken till klädinsamling.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit